Buitenlessen zijn zo leuk!

valerieGeen categorie

Op De Spelwert vinden wij het belangrijk dat we bewegend leren. We bewegen tijdens onze lessen omdat dit bijdraagt om het doel van die les te behalen en we bewegen tussen onze lessen door om ons zo later beter te kunnen concentreren en ons brein in opperste staat te brengen om informatie op te nemen.

Hoe we dat doen? We proberen diverse vakken te koppelen aan bewegen. Bewegend leren verlaagt het stresshormoon en hierdoor is de leerling in een opperbeste staat om te leren.

Tijdens EK voetbal voor de zomer hebben we bijvoorbeeld taal en topografie gekoppeld aan een buitenles. Groep 8 kreeg een topo/EK-woordzoeker als buitenles: 24 vlaggen herkennen, dat viel niet altijd mee. Maar ook een buitenles werkwoordspelling in het EK-thema… Wat is ook alweer de verleden tijd van overtreden? Maar ook wordt er buiten gelezen!

Onze leerlingen ervaren de buitenlessen als zeer positief en erg leerzaam.