Nieuw logo onthuld

valerieGeen categorie

De kinderen en leerkrachten van openbare basisschool De Spelwert zijn maandag 6 september gestart met het nieuwe schooljaar. De eerste schooldag ging snel voorbij met het uitwisselen van vakantieverhalen, het opstarten van de lessen en de gezellige pauzes op het plein. De dag eindigde feestelijk: met een onthulling van het nieuwe logo van de school.

(Artikel: Bommelerwaardgids.nl)

Onthulling
Om 15.15 uur kwamen leerlingen en ouders bijeen op het kleuterplein. Alle ogen waren gericht op een blauw karton dat met tape aan de gevel zat vastgepakt. Wat zou daar toch achter schuilgaan? Lang hoefden de aanwezigen niet te wachten. Bart Broos, directeur, hield een korte speech: “Dit schooljaar bestaat onze school 40 jaar. Natuurlijk vieren we dat nog uitgebreid over een paar maanden. Ter gelegenheid van dit jubileum presenteren we nu, aan het begin van dit feestelijke schooljaar, met veel plezier ons nieuwe logo.”

Aansluitend nodigde Broos de jongste en oudste leerling van de school uit om het gevelbord te onthullen door het blauwe karton samen van de gevel af te trekken. Het nieuwe logo werd onder luid applaus zichtbaar.

Logo
Het nieuwe kleurrijke logo vertelt veel over De Spelwert. De drie ankerpunten van de school zijn er herkenbaar in verwerkt: Met handen en voeten, Samen en Bewegen. Deze drie ankerpunten dragen bij aan de betrokkenheid van kinderen en geven betekenis aan hetgeen de kinderen leren. Dit alles zorgt ervoor dat het brein de informatie beter verwerkt en kinderen zo goed mogelijk tot ontwikkeling komen.

Website
Naast het nieuwe logo is ook een nieuwe website gelanceerd met onder andere uitgebreide informatie over de school, de mensen binnen de school, de partners en nieuws: www.spelwert.nl.

Lees ook: Nieuw logo en nieuwe website